PREVENIR MALALTIES

Cuidar la pell a l’estiu evita les malalties del futur

Hidratar-se en profunditat, mantenir una correcta protecció solar i portar una dieta sana i equilibrada són els consells per protegir la pell i evitar problemes futurs, segons destaca el doctor Pierre Nicolau, doctor en medicina i cirurgia estètica i reparadora

Amb l’arribada de l’estiu la gent vol lluir un bon bronzejat, no obstant, això comporta que hi hagi els qui s’exposen de manera elevada als rajos del sol, a la calor i a altres agents externs que poden danyar la salut de la pell. Malgrat que existeix un coneixement generalitzat sobre els perills del sol a la pell, el 88% de les persones són conscients que una exposició excessiva al sol augmenta el risc de tenir càncer de pell, però només el 18% es protegeix adequadament, segons ha destacat l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia. Per això, el doctor Nicolau ha posat èmfasi en la necessitat de mantenir una correcta hidratació, ja que durant l’estiu la pell pot patir sequedat com a conseqüència de l’exposició al sol, la sal o el clor de l’aigua, la sorra o el vent entre d’altres. Quan la pell està seca és més blanquinosa i provoca picors i la solució per pal·liar aquest problema es troba en la hidratació.

En aquest sentit, l’expert ha recomanat utilitzar solucions micel·lars, per eliminar les impureses de la pell, i sèrum hidratant. Així mateix, ha exposat que aquestes cremes han de ser nutritives, no grasses, amb actius antiinflamatoris i amb antioxidants. Respecte a les cremes, també ha posat en relleu la protecció solar i ha explicat que és important conèixer que l’índex de protecció no es refereix a la potència de la protecció, sinó a la durada d’aquesta. D’aquesta manera, un índex entre 1 i 5 protegeix durant 45 minuts, un de 30 arriba fins a una hora i mitjana, i un de 50 entre 3 i 4 hores.

D’altra banda, ha aconsellat seguir una dieta sana i beure almenys 1,5 litres d’aigua diaris per mantenir la pell hidratada per dins. A més, la ingesta de vitamines ajudarà a reduir el creixement dels nocius radicals lliures. D’aquesta manera la vitamina A, es troba a la mantega, el rovell d’ou i el formatge, i la vitamina E està present en olis vegetals, nous i ametlles entre d’altres. Per part seva, la vitamina C es pot trobar en fruites i verdures de colors vermells i verds i en els cítrics. Un benefici destacable d’aquesta és que a més té un alt nivell de carotenoides, que estimulen la melanina per mantenir un bronzejat més bonic i durador.

Finalment, el doctor ha destacat que a l’estiu l’acné es redueix per la sequedat de la pell. En aquest sentit, ha conclòs que l’aplicació d’olis vegetals aporta nombroses vitamines a la pell cosa que ajuda la hidratació, a reequilibrar el pH i controlar la producció de greix. Així mateix, ha apuntat que s’han d’evitar els tractaments amb radiofreqüència a l’estiu, ja que poden deixar taques.