SORTIR DE CASA

Recomanen a jubilats «caçar pokémons» per combatre el sedentarisme i l'aïllament

Una treballadora social d'un CAP de Badalona va tenir aquesta original idea per aconseguir que la gent gran sortís més al carrer

De moment, la iniciativa està donant bons resultats ja que «incrementa molt dràsticament el nombre de contactes persona-persona»

zentauroepp34780266 barcelona 22 07 2016 verano pokemon go en la rambla foto de 190927130921 / FERRAN NADEU

Treballadors de serveis socials sanitaris de la zona del Barcelonès Nord i el Baix Maresme (Barcelona) han recomanat a jubilats participar en trobades de jugadors del joc ‘Pokémon Go’ a places i carrers a fi de combatre el sedentarisme i l’aïllament i millorar el seu benestar.

Combatre el sedentarisme i la solitud

La iniciativa vol animar la gent gran a sortir més de casa i caminar una bona estona, així com amillorar les seves relacionsparticipant en aquest joc, que només a Badalona mou un miler de participants, i va sorgir per idea d’una treballadora social d’un centre d’atenció primària (CAP) de Badalona, ha explicat en un comunicat aquest divendres la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

«La pandèmia més greu que viuran les societats desenvolupades és la solitud de la gent gran. Aquests sistemes ajuden a combatre la solitud» fent-los sentir que pertanyen a un col·lectiu, ha explicat el professor de la UOC Jordi Piera.

Piera és director d’Innovació, Investigació i Tecnologies de la Informació de l’entitat Badalona Serveis Asistencials (BSA) –que gestiona cinc CAPs de Badalona i un a Montgat (Barcelona)–, i va recollir la proposta d’una treballadora a qui se li va acudir recomanar als nets d’un home que sortia poc de casa que l’animessin a jugar a aquest joc, amb bons resultats.

El professor, juntament amb altres investigadors del grup Open Evidence de la UOC, duu a termeun estudi a partir de les dades anònimes del xat que va crear per organitzar les trobades a Badalona, en què hi ha persones de totes les edats, i que els permetrà saber «quant caminen cada dia les persones amb motiu del joc, les vegades que queden o també com són les xarxes de relacions que s’estableixen».

De moment, veuen que el joc «incrementa molt dràsticament el nombre de contactes persona-persona i suggerim que s’estableixen vincles que semblen duradors i que fomenten la cohesió social i el sentiment de pertinença», ha dit en un comunicat amb motiu del Dia Internacional de les Persones d’Edat, que se celebra dimarts que ve.

Temes:

Jubilació