MOBILITZACIÓ

Els metges de la concertada catalana tornaran a la vaga la setmana del 18 al 22 de febrer

La protesta serà la continuació de la vaga de fa dos mesos, en què també va participar l'atenció primària

Els professionals reclamen millores assistencials, laborals i retributives

zentauroepp46045943 barcelona 27 11 2018 huelga de los medicos de atencion prima181127165926 / ALBERT BERTRAN

Metges de Catalunya (MC) ha convocat una vaga de facultatius de la xarxa sanitària concertada durant els dies 18, 19, 20, 21 i 22 de febrer per reclamar millores assistencials, laborals i retributives, que volen negociar amb el Servei Català de la Salut (CatSalut) i les patronals del sector, després de no aconseguir-ho en la setmana de vaga que van fer al novembre.

En una roda de premsa aquest dimecres, el president del sector d’hospitals concertats, Xavier Lleonart, ha explicat que aquesta setmana d’aturades és la continuació de la vaga de fa dos mesos, que va tenir una mitjana de seguiment del 70% segons MC. "Malgrat l’èxit de participació, lamentablement no vam objectivar cap voluntat de negociació".

Estan cridats a la vaga 10.000 metges de 53 hospitals d’aguts, 86 equips d’atenció primària, 50 centres sociosanitaris i 25 de salut mental gestionats per les patronals concertades pel CatSalut, i ha afegit que convoquen la vaga amb un mes d’antel·lació per minimitzar l’impacte, en lloc de fer-ho immediatament, davant de "la situació actual de grip en fase epidèmica".

Temes:

Vagues Médicos