Can Ruti desenvolupa una nova cirurgia robòtica per a fetge i pàncrees

dcaminal39285497 barcelona 12 07 2017 listas de espera de quir fanos en la 170714130002 / JOAN CORTADELLAS

L’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, Can Ruti, ha impulsat un programa pioner de cirurgia robòtica en fetge i pàncrees que permet operar més pacients amb més qualitat i més precisió.

El programa es va engegar el mes de març passat i ja han sigut operades nou persones amb tumors de pàncrees i fetge, segons el centre mèdic.

La cirurgia robòtica permet intervenir els pacients amb el màxim grau de precisió quirúrgica. Les operacions es duen a terme amb uns braços robotitzats que filtren les imperfeccions en els moviments quirúrgics dels cirurgians i són menys invasius, per tant, es redueix el dolor postoperatori.

Més robòtica

Segons ha informat l’hospital en un comunicat, es tracta del primer programa de cirurgia robòtica en fetge i pàncrees que s’implanta en un hospital públic d’Espanya, i per a la seva posada en marxa s’ha creat la Unitat de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica, que gestionen de forma compartida Can Ruti i l’Hospital Universitari Mútua Terrassa.

El Servei de Cirurgia General i Digestiva també ha incorporat la robòtica en la Unitat de Cirurgia Metabòlica, en la d’Hiperplàsia Benigna de Pròstata (creixement no maligne en la mida de la pròstata) i en la de Coloproctologia. Els responsables de l’hospital esperen poder apostar per aquesta tècnica en altres unitats.