L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha ordenat retirar un altre fuet tallat per la presència de salmonel·la. Finsara, ja en sóntres les marques que han patit la seva presència.
Compte amb aquest lot
Pel que fa a l’última marca afectada, Avià, s’ha retirat el fuet tallat de 150 grams del lot L514. L’Aesan demana no consumir aquest lot concret del producte, distribuït tant a Catalunya com en altres punts d’Espanya.
El lot de fuet tallat d’Avià /
La Tabla i Valldan, també afectats
Fa uns dies també es va detectar salmonel·la en dos lots de fuet tallat: La Tabla (L5136 i L5140) i Valldan (L5134).
Recomanació
La infecció per salmonel·la, o salmonel·losi, és una malaltia transmesa pels aliments i causada per bacteris del gènere Salmonel·la. La majoria de les infeccions es contrauen a través d’aliments contaminats (generalment carn de vedella, carn d’aus de corral, ous o llet).
Els símptomes habituals d’una infecció per salmonel·losi són febre, diarrea, còlics abdominals, mal de cap.. A més, poden presentar-se nàusees, vòmits i pèrdua de gana. En els casos més greus pot provocar la mort.
Per tant, si has consumit algun d’aquests lots i presentes símptomes compatibles amb la salmonel·losi, la recomanació és que et dirigeixis al més aviat possible al centre de salut més pròxim.