Un percentatge de consum diari més gran d’aliments ultraprocessats s’associa amb un deteriorament cognitiu més ràpid, per la qual cosa limitar-ne el consum podria vincular-se a un més lent empitjorament d’aquesta funció en adults de mitjana edat i grans. És la principal conclusió d’un estudi de científics de la Universitat de São Paulo, d’altres facultats de Medicina brasileres i de l’Escola de Salut Pública T.H. Chan de Harvard (Boston, EUA), publicat ahir a la revista mèdica ‘AMA Neurology’. La investigació va fer un seguiment a 10.775 adults durant una mitjana de vuit anys.
Alimentació
El menjar porqueria entorpeix la ment
Un estudi va seguir 10.700 adults durant vuit anys | Aquells amb més ingesta d’aquest tipus d’aliments van presentar un empitjorament un 28% més ràpid

El més llegit
- Quina festa és el 9 de juny? Només aquests municipis de Barcelona tindran un pont de tres dies
- Un home fereix la parella i mata a ganivetades el fillastre a Sentmenat
- Fermín López: "He escoltat el meu cos i he decidit parar"
- La diputació traslladarà oficines a un edifici tancat des del 2010
- Uns 2.000 funcionaris pendents d’un trasllat dins de la Generalitat poden no tenir plaça fins al setembre