Eleccions municipals

El PSC es reforça al Consell Comarcal del Vallès Occidental mentre ERC retrocedeix

Eleccions municipals 2023: el ‘pactòmetre’ de Terrassa

Resultats eleccions a Sabadell 2023: El PSC de Farrés arrasa i conquista la majoria absoluta

Resultats eleccions a Terrassa 2023: Ballart torna a guanyar les eleccions i Vox irromp en el ple municipal

El PSCes reforça al Consell Comarcal del Vallès Occidental després de les eleccions municipals d’aquest diumenge, que han permès que la força passi de 12 a 14 dels 39 representants possibles.

ERC retrocedeix de 10 a set membres, mentre que la tercera força és Junts, que ha obtingut cinc consellers, els mateixos que tenia en el mandat 2019-2023.

A Comú Guanyem també es manté, en el seu cas, amb tres membres, mentre que per primera vegada entra Voxen l’ens supramunicipal amb tres consellers i el PPpassa d’un a tres representants. La formació municipalista guanyadora de les eleccions a Terrassa, Tot per Terrassa, es manté amb dos consellers, els mateixos que obté la CUP. Per la seva banda, Ciutadans perd els quatre representants i desapareix del ple.

El nou Consell Comarcal es constituirà a finals de juliol en un ple que es portarà a terme a l’Ajuntament de Terrassa, en un acte rotatori que cada quatre anys se celebra de forma alternativa a les dues cocapitals, Sabadell i Terrassa.

L’actual president i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez (PSC), podria optar a la reelecció, després d’obtenir una nova majoria absoluta al municipi.