Obres de millora

Acabada la modernització del polígon de Can Roqueta de Sabadell

Les obres han tingut com a objectiu revitalitzar econòmicament l’àrea industrial i millorar-ne l’accessibilitat, la mobilitat, la sostenibilitat i la seguretat

Ayuntamiento de Sabadell

Les obres del polígon de Can Roqueta de Sabadell (Vallès Occidental) que han renovat i modernitzat l’àrea han arribat al final. L’actuació, que s’ha portat a terme entre el 2020 i el 2021, ha tingut com a objectiu revitalitzar econòmicament l’àrea industrial, així com millorar-ne l’accessibilitat, la mobilitat, la sostenibilitat i la seguretat.

El conjunt d’actuacions, consensuades amb l’Associació d’Empreses i Propietaris del Polígon d’Activitat Econòmica de Can Roqueta de Sabadell (AEPCRO) ha comportat una inversió pròxima als 2,2 milions d’euros. Per a la realització s’ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona d’1,7 milions d’euros, i la resta ho ha aportat l’Ajuntament de Sabadell i l’AEPCRO.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, juntament amb la presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor; la tinenta d’alcalde de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Sabadell, Montse González, i el president d’AEPCRO, Jaume Llop, han visitat el polígon ja acabat i reformat.

Marta Farrés ha explicat que «la renovació que avui presentem és una gran notícia, ja que amb les accions que s’han portat a terme, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i amb l’AEPCRO, el polígon fa un salt qualitatiu important i ofereix millores infrastructurals tant als treballadors com a les empreses que ja hi són».

Renovació i modernització

Dins de l’àmbit de la mobilitat s’han renovat dues rotondes que ja existien anteriorment i se n’han construït dues més. S’ha adequat l’amplada dels carrils de circulació i s’ha augmentat el número d’aparcament de vehicles, entre d’altres.

En elements d’urbanització, es pot destacar la millora de diferents paviments de calçada i voreres. D’altra banda, en matèria de seguretat s’han instal·lat càmeres en diferents punts del polígon que monitoritzen l’accés a vehicles de la zona. I, finalment, en àmbit ambiental s’hi ha posat enllumenat de baix consum i s’ha ubicat una estació de mesura del CO2, s’ha plantat una nova arbreda i s’ha millorat la recollida de la xarxa d’aigües pluvials amb criteris sostenibles.

270 empreses i 85,77% d’ocupació

El polígon de Can Roqueta té un total de 72 hectàrees, amb el 87,77% d’ocupació i unes 270 empreses ubicades. Es tracta d’un polígon amb carrers i naus àmplies i una configuració pensada per al desenvolupament d’activitat econòmica de dimensió des de mitjana a gran.

El polígon compta amb un centre d’empreses industrials de titularitat municipal, on es desenvolupen diferents activitats amb l’objectiu també de revitalitzar la xarxa econòmica de la zona.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Sabadell