Sabadell fixa per decret el calendari laboral de la policia municipal després de la falta de consens

El sindicat SPPM-Cat ha criticat l'actitud municipal durant les negociacions.

L'Ajuntament de Sabadell ha fixat per decret d'alcaldia el calendari laboral de la policia municipal fins al 2019, que afecta 226 agents, després que no hagi arribat a un acord amb els sindicats.

Així ho ha anunciat aquest divendres el regidor de Seguretat, Lluís Perarnau, en una compareixença davant els mitjans en la qual ha precisat que des del mes de novembre passat s'han celebrat set reunions per abordar les dates laborals i festives del cos.

 Perarnau ha assegurat que hi va haver una proposta de preacord, però "no la van considerar suficient per sotmetre-la en assemblea", ha subratllat, i després d'aplicar diverses pròrrogues s'ha optat per aplicar el decret d'alcaldia, que entra en vigor aquest divendres.

 El regidor ha determinat que el nou calendari "s'ajusta al que s'havia pactat per conveni", i ha remarcat que preveu un pla de vacances de 21 dies entre els mesos estivals i que suposa un augment respecte a l'actualitat, en què els dies lliures oscil·laven entre els 15 i 16 dies.

 Així­ mateix, aquest decret obliga els efectius del cos a sotmetre's a una formació obligatòria anual, de quatre dies, sobre delictes d'odi i protecció de dades, entre altres àmbits.

APATIA MUNICIPAL NEGOCIADORA 

 El representant de SPPM-Cat, Xavier Bartrolí, en declaracions als mitjans, ha criticat que el consistori "mai ha tingut ganes d'arribar a un acord" i les convocatòries de reunions, ha remarcat, han sigut per oferir una aparença de negociació.

 Bartrolí ha responsabilitzat a l'administració local de trencar les converses i ha apuntat que els representants dels treballadors van presentar una proposta conjunta, amb moltes de les mesures contemplades en l'oferta municipal, i ha carregat contra "un govern municipal d'esquerres que actua com una dictadura" i no ha descartat mobilitzacions de la plantilla.