Vivenda

Sabadell imposa set multes a dues entitats financeres per tenir pisos buits

La mesura de "pressió" ha servit per mobilitzar 28 immobles als quals s'havia obert expedient

L'Ajuntament de Sabadell ha anunciat que ha imposat set multes de 3.000 euros cada una a BBVA i la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) per tenir pisos buits al municipi.

La regidora d'Habitatge, Glòria Rubio, ha precisat que quatre són per a BBVA i tres per a la Sareb, fruit de la incoació de 54 expedients en aquest àmbit i ha recordat que aquestes sancions, si no hi ha resposta el primer mes, ascendeixen a 6.000 euros i si continua en el segon, 9.000. Per últim, ha apuntat que l'article 118 de la Llei de dret a l'habitatge, d'àmbit català, preveu quanties que van des dels 90.000 fins als 900.000 euros.

Rubio ha remarcat que, d'altra banda, dels 54 expedients, a més de les set multes, 28 immobles s'han mobilitzat, justificant així la mesura de "pressió" que ha significat aquesta decisió municipal, tot i que en resten 14 en procediment que poden acabar també en sanció i cinc pendents de noves inspeccions.

La regidora ha garantit que el 2018 "hi haurà més sancions", ja que hi ha 755 expedients en marxa, una xifra que significa el 10% dels pisos buits a Sabadell, uns 7.500, ha estimat i ha detallat que això significa que "s'actua sobre el 50% dels pisos en mans de grans tenidors", que ha xifrat estan entre els 1.500 i 2.000.

Rubio ha subratllat que la ciutat necessita 406 vivendes d'emergència habitacional i té 1.113 inscrits per a aquesta demanda, per això ha dit que es requereixen "més eines jurídiques per garantir una resposta a la necessitat de la ciutadania".

Més notícies de Sabadell

Temes:

BBVA Bancs