Festes nadalenques

Sabadell busca crear un relat comú de Nadal per impulsar la seva capitalitat

Sota el lema 'Sabadell il·lumina' es busca generar espais càlids per compartir la ciutat i afavorir la seva promoció exterior

S'organitzaran més de 300 activitats culturals, esportives, comercials i cíviques dirigides a tots els públics

L'Ajuntament de Sabadell elabora un programa d'activitats per Nadal que busca oferir un relat únic i que recollirà “els ingredients de la cultura sabadellenca”. El programa, que inclourà més de 300 activitats dirigides a tots els públics, oferirà esdeveniments culturals, esportius, comercials i cívics amb un denominador comú que contribueixi a la promoció exterior de la ciutat i promogui la capitalitat de Sabadell.

En aquest context, el lema ‘Sabadell il·lumina’, busca generar, al voltant de la llum, espais càlids per compartir la ciutat, convertint-la en un lloc agradable i atractiu per als qui hi viuen i per als qui la visiten. A més de concentrar el temps de la tradició, la cultura, les compres i la dinamització comercial, busca potenciar “el consum responsable, atraure el turisme, promocionar el turisme i potenciar la solidaritat i els valors”, expliquen des de l'Ajuntament.

Durant la presentació del programa, l'alcalde, Maties Serracant, ha insistit que “amb el programa de Nadal ‘Sabadell il·lumina’ volem oferir un Nadal cultural, comercial i festiu, amb un relat comú, que afavoreixi la promoció de la ciutat”.

Col·laboració publicoprivada

Per la seva banda, Marisol Martínez, tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació, assegura que “hem treballat junts, sector públic i privat, per fer una oferta comercial i cultural de qualitat, amb el reclam d'uns carrers i places decorades i plenes de llum”.  

En referència a aquests carrers plens de llum, recorden que aquest any la il·luminació nadalenca, que s'encendrà aquest divendres, 24 de novembre, comptarà amb més de 500 arcs que s'encendran cada dia fins al 6 de gener, amb tecnologia LED de baix consum.

Pel que fa a la proposta cultural del programa, Montserrat Chacon, regidora de Cultura, explica que “consolidem els eixos d'activitats culturals i els diferents espais on es desenvoluparan amb la tradició i la cultura com a elements vertebradors”.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Nadal