Una exposició de l'alpinisme català a Sabadell es presenta com el 'germen' d'un futur museu

La mostra recull material recopilat des de 1974 amb un total de 200 elements de 28 expedicions

L'Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 ha inaugurat l'exposició 'A punt i amunt', que concentra material de les expedicions de l'alpinisme català i s'ha presentat com el "germen" del futur museu dedicat a aquesta modalitat esportiva de Catalunya.

Així ho ha manifestat la directora de l'Espai Cultura, Delícia Burset, tot i que ha apuntat que es tracta d'una tasca de l'administració i en el qual el Servei d'Informació de Muntanya (SGIM) ha garantit dotar-ho de contingut amb el material necessari, tal com ha expressat el president de l'organisme, Carles Capellas.

A l'equipament cultural vallesà s'ha concentrat tot aquest material usat fins a l'actualitat, que el SGIM ha recopilat des de 1974, com per exemple els xiulets que usaven i es fabricaven els alpinistes dels anys 30, els esquís de fusta, els grampons artesanals i fins a una peça actual, una de les primeres cambres hiperbàriques, entre altres objectes, fins a completar 200 elements de 28 expedicions.

Capellas ha assegurat que "no és una crònica alpina ni una selecció de les millors fites de l'alpinisme català, simplement s'ensenya el material utilitzat" i ha destacat el caràcter pioner de la disciplina catalana a Espanya.

La mostra, que estarà instal·lada fins al 4 de febrer, no ha destinat un espai especial per a alpinistes catalans que han perdut la vida a la muntanya, encara que hi ha, entre altres elements, la tenda de campanya Manel de la Matta, que va morir al K2 el 2004, i les motxilles de Pere Aymerich i Enric Font, que van morir a l'Himàlaia el 1982.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Muntanyisme