Onze persones viuran sense roba ni objectes en el nou 'reality' d'Antena 3

Es tracta d'un format amb "elements d'experiment sociològic" en el qual participarà una parella de Sabadell

Onze habitants de quatre llars espanyoles viuran durant deu dies despullats de totes les seves pertinences, inclosa la roba, mentre mantenen les seves rutines diàries com anar a la feina, a classe i al gimnàs, en el nou "reality" d'Antena 3, "El contenedor".

El programa, emès per primera vegada a Dinamarca, ha sigut presentat avui al Festival de Televisió de Vitòria (FestVal) per la directora de Programes d'Entreteniment de la cadena, Carmen Ferreiro, i la directora d'Entreteniment de la productora Shine Iberia, Ana Rivas.

El punt de partida del programa és senzill: els habitants de quatre llars hauran de viure durant 9 dies i 10 nits sense tots els seus objectes personals i també del mobiliari i resta d'útils domèstics, de manera que no tindran roba, llit o sofà.

Totes les seves pertinences estaran guardades en un contenidor situat a un quilòmetre de la vivenda. Hauran de desplaçar-se fins allà -se les enginyen per no estar al carrer completament despullats- i cada membre podrà recuperar un únic objecte al dia.

A més, estarà prohibit comprar o demanar objectes de l'exterior, exepte el menjar i la beguda del dia, de manera que a la casa no es podrà introduir cap element que no hagi sigut recuperat del contenidor.

Es tracta d'un format amb "elements d'experiment sociològic" perquè permetrà descobrir com afronten grups molt diferents -una família amb dos fills d'uns vint anys d'Alacant, una parella de Sabadell, dues amigues malaguenyes i tres companys de pis de València- una experiència "extrema", ha explicat Ferreiro.

Malgrat aquests perfils tan diferents, tots els participants han coincidit en el que més els ha costat: dormir a terra en una estació freda de l'any. "Quan dorms una nit sobre una porta (per no tocar les rajoles) o dins d'un armari, l'endemà no te'n recordes de què és un mòbil", ha assenyalat Rivas.

"El contenedor", que tindrà quatre capítols, desvetllarà qui és "generós" i recupera objectes per al benefici del grup i qui es mostra més egoista.

"Cada un ha reflectit la seva personalitat i escala de valors", tot i que la majoria el primer que recupera és un element que els cobreixi i que de vegades també serveix per dormir com un edredó o una manta.