CODI ÈTIC

La reducció salarial del Govern de Sabadell estalvia un 38% respecte al mandat anterior

L'Ajuntament substitueix 11 càrrecs de confiança per 4 càrrecs eventuals que recolzaran les quatre àrees en què es divideix el nou executiu

El nou equip de Govern de Sabadell, va sorgir del pacte d'ERC, La Crida, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell, posae en valor el seu codi ètic i contempla, entre altres aspectes, la reducció de la massa salarial en un 25% en els càrrecs electes i el personal eventual.

D'aquesta manera, si el cost total del Govern el 2011, sumant els 13 regidors de l'Ajuntament i els 11 càrrecs de confiança, era d'1,4 milions d'euros anuals, el nou govern incrementa un regidor, sumant 14 en total, però substitueux els càrrecs de confiança per 4 càrrecs eventuals, cosa que suposarà un cost global de 879.200 euros.

Aquesta proposta suposa una reducció del 38%, tretze punts per sobre del que preveia el document inicial. Partint d'aquesta retribució, en números absoluts, l'alcalde passarà de cobrar 81.600 euros anuals a 58.700. Pel que fa als tinents d'alcalde, reduiran en gairebé 18.000 euros el seu sou, passant a cobrar 48.300 euros. En el cas dels regidors, la retribució passarà dels 62.000 als 44.000 euros.

L'objectiu del nou Govern és aconseguir un ajuntament transformador per a la ciutat i, segons ells, “això passa, entre altres, per un programa polític que promogui una cultura ètica i respectuosa amb un codi ètic i model de govern que estableixi la reducció de la massa salarial dels càrrecs electes i el personal eventual, la no acumulació de càrrecs públics remunerats o el compromís de la no professionalització de la política”.

Més notícies de Sabadell