El sabadellenc Gerard Pastor posa música a la pel·lícula 'Barcelona 1714'

L'Auditori de Sant Cugat acull les jornades intensives de gravació a càrrec de la Furius Music Orchestra

El sabadellenc Gerard Pastor dirigeix la Furius Music Orquestra per crear la banda sonora de ’Barcelona 1714’. / ACN

El compositor sabadellenc Gerard Pastor és l'encarregat de posar música a la pel·lícula ‘Barcelona 1714’, que està previst que arribi a les pantalles la tardor que ve. El compositor ha creat 54 temes musicals que s'han gravat en directe al Teatre Auditori de Sant Cugat de la mà de la Furius Music Orchestra, dirigida pel mateix Pastor.

El músic sabadellenc explica que es tracta d'una banda sonora “molt elaborada” i a través de la qual vol aconseguir que el públic dedueixi la psicologia de cada personatge. El compositor reconeix que es tracta de l'encàrrec més important que ha rebut fins ara. 

‘Barcelona 1714’ està dirigida per Anna M. Bofarull i produïda per Heiko Kraft. La cinta vol explicar el setge que va viure Barcelona fa gairebé tres segles però vol fer-ho a través d'una història d'amor com a eix central de l'argument. La música de Pastor serà l'encarregada d'acompanyar aquesta història.

Segons afirma el compositor, la banda sonora ha estat “bastant elaborada” ja que el productor li va demanar aspectes concrets per poder reconèixer els personatges. Explica que ha creat música per posar en tensió en determinats moments però assegura que si un espectador escolta atentament la música pot acabar deduint la psicologia d'un determinat personatge i anunciant coses que passaran més endavant.

Assegura que no ha tingut una inspiració concreta per a aquesta creació però afegeix que al tractar-se d'una història d'època i d'aventures sí que ha tingut com a referents pel·lícules d'aquesta temàtica que l'han ajudat a trobar “un llenguatge més personal”.

L'encarregada de donar vida a les partitures de Pastor ha estat la Furius Music Orchestra, una orquestra dirigida pel mateix que va néixer a Sabadell per treballar exclusivament en la creació de bandes sonores. Pastor explica que van néixer amb la voluntat de crear un grup que competís amb les orquestres de l'est d'Europa, que actualment són les que reben la majoria d'encàrrecs en aquest camp.

Més notícies de Sabadell