Medi ambient

Rubí reivindica la seva història vitivinícola plantant 150 ceps als horts de Cova Solera a partir d’esqueixos

La plantació la van portar a terme els alumnes del curs d’horticultura dirigit a joves que es va realitzar a l’equipament municipal l’any passat

L’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) ha plantat 150 ceps als horts de Cova Solera a partir d’esqueixos de la vinya de Cal Patillas. La iniciativa, explica el consistori, pretén rendir homenatge a la memòria vitivinícola del municipi.

La plantació la van portar a terme els alumnes del curs d’horticultura dirigit a joves que es va realitzar a l’equipament municipal l’any passat i amb el qual el consistori vol donar a conèixer l’evolució de la vinya a la ciutadania.

El cultiu de la vinya ha tingut un pes important a la ciutat des de fa molts anys, ja des de l’època romana. Segons relata l’escriptora de la ciutat Núria Julià Fosas al llibre La vinya a Rubí. Un passeig per la història, al llarg del segle XIX, el cultiu de la vinya va superar per primera vegada el del cereal, ja que pràcticament el 70% de la superfície cultivada era de vinya.

«La història de Rubí no s’entén sense la vinya. El record d’aquelles formes d’explotació sostenible ens fa conscients de la possibilitat d’altres maneres de relacionar-nos amb el medi ambient», va explicar el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí