pressupost 2020

Rubí aprova de manera inicial el pressupost municipal per al 2020 amb una rebaixa de l'1,17% respecte a l'exercici actual

Els comptes prioritzen la cohesió social, el servei a les persones, la promoció econòmica i la creació d'ocupació i la millora de l'espai públic del municipi

El ple també ha donat llum verda al Pla Local de Residus 2019-2025, el full de ruta a seguir en la prevenció i la gestió dels residus municipals

image-1

El ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat de manera inicial, en la sessió ordinària corresponent al mes de desembre del 2019, el pressupost municipal per a l’any 2020. 

Els comptes ascendeixen a 83.287.637,03 euros, una xifra que representa una rebaixa de gairebé un milió d’euros (1,17%) respecte a l’exercici actual, com a conseqüència de l’aplicació d’un pla econòmic i financer que dona compliment a la Llei Orgànica 2/2012, de 27 d’abril, d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera (llei Montoro). 

El tràmit ha prosperat gràcies als vots favorables de l’equip de govern ─Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP)─.Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) s’ha abstingut i Ciutadans-Partit de la Ciutadania (Cs), Veïns per Rubí (VR) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) hi han votat en contra.

Segons l’equip de govern, els comptes «prioritzen les polítiques d’esquerres», fent que la cohesió social i el servei a les persones promoguin igualtat d’oportunitats, en què la promoció econòmica i la creació d’ocupació incrementin l’activitat econòmica de la ciutat, i treballant per a la millora de l’espai públic.

Llum verda al Pla Local de Residus

El Pla Local de Residus Municipals de Rubí 2019-2025, el full de ruta a seguir en els pròxims anys en aquesta matèria, ha sigut aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern i les abstencions dels grups a l’oposició.

El pla pretén fer un pas endavant en la prevenció i la gestió dels residus municipals. Al document es defineixen els objectius que es volen assolir com a ciutat el 2025, en la línia del que també marquen el PRECAT20 (Programa General de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya) i el PREVOC (Pla de Gestió dels Residus i Recursos del Barcelona). 

Així, es vol potenciar la visió dels residus com a recursos; reduir la generació de residus a través de l’impuls de la prevenció i la reutilització; fomentar la transparència i la sostenibilitat econòmica en la gestió dels residus; millorar substancialment el percentatge de recollida selectiva el 2020; millorar els serveis de gestió de residus municipals; i buscar la participació activa i la corresponsabilitat entre la ciutadania, entitats i teixit comercial a favor de la protecció del medi ambient, la reducció dels impactes associats a la gestió dels residus i l’ús responsable dels recursos.

El pla aglutina un total de 46 accions emmarcades en quatre grans eixos: prevenció de residus i consum responsable, reutilització i preparació per a la reutilització, gestió de residus municipals i reciclatge i aspectes transversals.

Més notícies de Rubí

Temes:

Ajuntaments