PER LA BAIXA DEMANDA

Zona blava gratuïta durant tot el mes d'agost a Rubí

S'elimina també la limitació temporal de les zones taronges situades prop de l'Escardívol i el Rubí Forma i s'altera l'horari de bus urbà

zona-azul

Durant tot el mes d’agost, la ciutadania de Rubí podrà aparcar gratuïtament a les diferents places de zona blava de tot el nucli urbà i utilitzar sense límit les places de zona taronja d’estacionament rotatiu.

La zona blava tornarà a estar en funcionament a partir de l’1 de setembre, coincidint amb la tornada a l’activitat habitual de la majoria de la població i amb la conseqüent recuperació de la demanda d’aparcament.

Durant aquest mes, en el qual gran part dels i les rubinenques agafen vacances, la demanda baixa molt, motiu pel qual l’ajuntament ha decidit aplicar aquesta mesura temporal per facilitar als i les visitants l’estacionament al centre.

El servei de zona blava, que regula l’aparcament de dilluns a divendres durant tot el dia –excepte la franja del migdia– i dissabte al matí, passarà a ser gratuïta i no tindrà limitació temporal, com tampoc en tindran les places de zona taronja.

Aquest tipus d’estacionament rotatiu, que no té cost per a l’usuari però sí un límit del temps d’estacionament d’una hora i mitja de dilluns a dissabte, té com a objectiu afavorir la rotació de vehicles a les zones de trànsit intens, però deixarà d'estar operativa també durant el mes d’agost a causa del descens de turismes.

Canvis en l’horari del bus

També tindrà canvis durant el període estiuenc el serveid’autobús urbà de Rubí, que afectaran tant els horaris de les diferents línies com la freqüència de passada.

Amb l’objectiu d’adaptar-se a la demanda en aquesta època, entre el 4 d’agost i el 2 de setembre les línies veuran reduït el seu horari, amb una freqüència de pas d’una hora en el cas de les línies 1, 2, 3 i 7.

Les línies 4 i 5 tindran una freqüència de pas de tres quarts d’hora els dies feiners, mentre que la línia 6, que dona servei als polígons industrials, estarà inoperativa fins al 2 de setembre.

Els horaris complets es poden consultar alweb de RubíBus, als mateixos autobusos i a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del centre.

Més notícies de Rubí en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA