COMPRA AGREGADA D'ENERGIA

Les empreses rubinenques s'uneixen per estalviar energia

Un total de 58 entitats formen el primer grup de compra agregada d'energia 100% renovable

Es preveu que les empreses del sector industrial podran estalviar fins a un 30% en la seva factura energètica

image

Les empreses i comerços de Rubí s’han unit per formar el primer grup de compra agregada d’energia, a través de la qual contractaran energia 100% renovable de manera conjunta, per estalviar la seva despesa energètica i ser més respectuosos amb el medi ambient. 

S’estima que amb aquesta unió, les empreses del sector industrial es podran estalviar entre un 5 i un 10% de la seva despesa energètica, mentre que els comerços i Pimes podran arribar a estalviar-se entre un 20 i un 30% de la seva factura energètica.  

El grup contractarà energia 100% renovable i realitzarà una licitació electrònica el 21 de juny, per la qual ja s’han interessat17 de comercialitzadores d’energia, que van assistir dijous passat a una reunió informativa a l’ajuntament.

Aquesta subhasta electrònica serà de preu invers, és a dir, partirà d’un preu mínim i les comercialitzadores hauran d’igualar o abaixar l’oferta proposada pel grup. Una vegada acabada la licitació i fixats els preus, cada empresa firmarà un contracte personal i individualitzat amb l’escollida.

En les clàusules del contracte de licitació es valorarà el preu, l’origen de l’energia –que haurà de ser 100% renovable- i l’ajuda de les comercialitzadores a les empreses en el desenvolupament de projectes d’autoconsum i mobilitat elèctrica.

Compromís mediambiental

El regidor de l’àrea de Desenvolupament Econòmic local, Rafael Güeto, assegura que des del consistori estan “molt satisfets de la resposta del teixit empresarial”, ja que “han sabut veure que la compra agregada d’energia els permetrà reduir el cost de la factura elèctrica i ser més respectuosos amb el medi ambient” i al seu torn, més competitius.

“Estem convençuts que els resultats de la primera licitació impulsaran el grup i el faran créixer en el futur”, augura el regidor.  

El grup de compra serà gestionat per la consultora energètica i mediambiental BioQuat, que farà el seguiment del compliment de les condicions pactades amb les comercialitzadores i enviarà trimestralment informes amb les corbes de consum i potències. Les clàusules i la subhasta electrònica es renovaran de manera anual per tornar a millorar els preus i les condicions contractuals.  

Més notícies de Rubí en l’edició local de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA