INNOVACIÓ TECNOLÒGICA

Rubí tindrà zones d'aparcament intel·ligent

El ple aprova per unanimitat una moció d'ERC per aplicar un model implementat en altres ciutats

Uns sensors del terra dels aparcaments informaran a través d'una app mòbil de les places lliures en temps real

Dues persones davant d’un aparcament.

El ple municipal de Rubí ha aprovat per unanimitat una moció presentada per ERC per a la creació de zones d'aparcament intel·ligent, un sistema que ja han aplicat altres ciutats de l'entorn rubinenc.

Aquest sistema funciona a través d'uns sensors que s'instal·len al terra dels aparcaments i, mitjançant una aplicació per a telèfons mòbils, permet saber a l'usuari les places d'aparcament que hi ha disponibles en temps real.

Estudi de viabilitat i prova pilot

Entre altres accions, s'ha acordat fer un estudi de viabilitat per saber els costos de la implantació d'aquest sistema d'aparcament intel·ligent a les zones blaves, zones de càrrega i descàrrega, els aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda dels carrers propers a l'illa de vianants, als pàrquings de l'Escardívol i Rubí Forma i els aparcaments subterranis.

Posteriorment, es portarà a terme una prova pilot per comprovar els resultats abans d'implementar el sistema a tots els aparcaments exteriors de la ciutat.

Reduir les emissions de CO2

2

En la moció presentada, ERC Rubí assegura que "el nou sistema no serveix únicament per informar i orientar els conductors de les places d'estacionament lliures, sinó també per estalviar desplaçaments innecessaris, i contribuir així a la reducció les emissions de CO2".

"Amb el sistema d'aparcament intel·ligent, els conductors de Rubí, després de consultar l'aplicació en qualsevol dispositiu mòbil, podran anar directament a les zones on hi hagi aparcaments lliures, i fer més eficient el seu dia a dia, a part que el sector comercial de la nostra ciutat també se'n beneficiarà, ja que serà una eina que millorarà la mobilitat", apunten els republicans.

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA