SOCIETAT

La Formació Professional es reactiva a Rubí

Una sessió del plenari del Consell de la Formació Professional el dijous passat ha reactivat l'òrgan que vol aconseguir una planificació coherent de l'oferta formativa de la ciutat

rubi / JORDI GARCIA -@LOCALPRES

Rubí va reactivar, dijous passat, el Consell de la Formació Professional a través d'una sessió plenària en la qual es van aprovar els seus estatuts i el Pla de Treball 2017-2019. 

L'alcaldessa Ana Maria Martínez, que presideix el Consell, va destacar la importància de la reactivació d'aquest ens com a eina per millorar la qualificació professional de la ciutadania: "Aquest consell és important dins l'estratègia política del govern que passa a curt termini per atendre als col·lectius més vulnerables i millorar la formació per, a llarg termini, minimitzar les situacions de vulnerabilitat augmentant l'ocupabilitat de la ciutadania".

PARTICIPACIÓ SECTORIAL

El Consell és un òrgan de participació sectorial de caràcter consultiu i una plataforma estable de treball en la qual tenen presència els agents educatius, socials i econòmics que operen a la ciutat.

Les seves funcions són formular propostes a les administracions competents pel disseny i la planificació de la formació professional (FP) i adaptar-la a les noves necessitats i competències, col·laborar amb l'administració en el disseny i la planificació del mapa escolar, fer més atractiva la formació professional i promoure la col·laboració de les empreses.

PLA DE TREBALL 17-19

El pla de treball es va aprovar amb els vots a favor de tots els assistents, a excepció del representant del grup municipal de Veïns per Rubí (VR), Antoni García, que es va abstenir. El document estableix tres línies de treball: adequació, foment i millora de la Formació Professional; Transició Escola-Treball i la Formació al llarg de la vida.

Per millorar la Formació Professional, el document recull dues línies establertes amb anterioritat: l'Observatori de l'FP que ha de crear un mapa de l'FP reglada inicial, ocupacional i contínua; i la formació en centres de treball que promou l'estança en pràctiques en empreses de Rubí. 

Més notícies de Rubí