Un conte de vampirs (1): El vampir del poble | Text i 'podcast'

Al carrer de la casa de l'àvia, un home molt alt i molt vell va sortir per una porta i va venir cap a nosaltres amb un somriure, com els altres vells del poble. El meu pare em va estirar de la mà. Després em va dir que aquesta persona no és un home.

GRAF8766 PONTEDEUME 18/03/2020.- Un niño mira a la calle desde su casa mientras permanece confinado en la vivienda a causa de las medidas tomadas por el Gobierno para frenar al coronavirus, este miércoles en A Coruña. EFE/Cabalar / Cabalar (EFE)

Estimat diari. Ja era de nit i caminava amb el meu pare pel poble quan vam veure un vampir. Al carrer de la casa de l’àvia, un home molt alt i molt vell va sortir per una porta i va venir cap a nosaltres amb un somriure, com els altres vells del poble. El meu pare em va estirar de la mà. L’home li va dir «Hola, José», però quan va estar a punt de dir una cosa més em va mirar a mi, de manera que el meu pare li va dir «adeu» i vam sortir caminant molt ràpid. Li vaig dir que no caminés tan de pressa perquè gairebé m’arrossegava, però després em va dir la veritat: que aquella persona no era un home. Era un vampir.