La multiculturalitat de les barres i cuines de Barcelona és visible a simple vista i ha obert les fronteres dels paladars locals en els últims anys. Però una cosa són els sabors i una altra les costures del negoci. ¿Qui mou la maquinària de l’hostaleria a la capital catalana? Un informe municipal revela la progressiva entrada en escena d’empreses i emprenedors estrangers al comandament de molts bars i restaurants, que el 2022 i el 2023 ha arribat a les seves dades punta. En concret, l’any passat els propietaris de nacionalitat espanyola eren el 58,2%, mentre que la llarga llista de titulars forans estava encapçalada per xinesos (17,7%), italians (3,5%) i argentins (1,9%). Aquesta internacionalitat és encara més gran pel que fa a plantilles: el 52,1% de treballadors del sector són nascuts fora d’Espanya.
Radiografia de la restauració
Multiculturalitat a barres i cuines
Els propietaris espanyols han passat de ser el 71,6% el 2017 al 58,2% l’any passat
Els responsables dels locals demanen formació de tot tipus, «sobretot cursos d’hostaleria»
El 42% dels bars i restaurants de Barcelona tenen propietaris estrangers. Els emprenedors són xinesos en el 17,7% dels casos, seguits de lluny per italians (3,5%) i argentins (1,9%).

El més llegit
- Així s'ha jubilat un jove amb 23 anys gràcies a una argúcia legal
- Sant Adrià estrena un resort de luxe de 53.000 metres quadrats
- El futur Hospi de Jordi Alba i Thiago Alcántara: objectiu, arribar a Primera Divisió
- La primavera aterra en aquest restaurant empordanès amb Estrella Michelin i dos Sols Repsol amb un nou menú
- Catalunya declara que els seus centres de menors migrants ja superen el 100% de la seva capacitat