El pa de pagès català, el formatge de tetina gallec, l’anyell d’Aragó, l’oli de Jaén i, l’últim a incorporar-se, el vi de Pago Rosalejo, que ha rebut el reconeixement aquesta setmana... La llista d’aliments tradicionals i de qualitat a Espanya és llarga, fins als 377 productes entre denominacions d’origen (DOP) i indicacions geogràfiques protegides (IGP), amb gairebé 200.000 productors i unes 2.500 empreses transformadores que viuen d’això. Tots ells es beneficiaran de la reforma del reglament sobre el sistema d’indicacions geogràfiques dels productes agrícoles, els vins i les begudes espirituoses, aprovada ahir pel Consell de Ministres d’Agricultura i que previsiblement entrarà en vigor abans de dos mesos.
Brussel·les blinda les DO davant la competència deslleial
Les webs que utilitzin de manera fraudulenta una DOP o una IGP seran clausurades o se’n limitarà l’accés
A la UE conviuen 3.626 indicacions de qualitat amb una producció de 80.000 milions d’euros
Els Vint-i-set aproven la reforma del reglament del sistema d’indicacions geogràfiques dels productes agrícoles, els vins i les begudes espirituoses
La norma perseguirà l’ús il·legal de les marques
Temes:
El més llegit
- La malaltia continua desbocada a Catalunya i ja registra més d’11.000 casos
- Desencallada la reforma de l’avinguda de Roma
- Els súpers amplien l’oferta de plats llestos per menjar ‘in situ’
- Preocupació a Badalona pel caos de cotxes a l’entorn de Can Ruti
- Fons Next Generation, palanca per transformar Catalunya i Europa