Patologies

¿Ets incapaç d’imaginar una platja o recordar una foto? Tens afantasia, ceguesa de ment:

Algunes persones no són capaces de crear imatges al seu cap, ni tan sols poden visualitzar la seva parella

CAPTURA VÍDEO EFE

¿Recordes en la teva ment la teva platja favorita, una fotografia de la teva infància o el teu restaurant favorit de les últimes vacances? ¿Pots imaginar-te el paisatge que descriuen al teu llibre favorit? Aquesta al·lusió tan senzilla per a la gran majoria, resulta impossible per a algunes persones.

Tot i que resulti difícil de creure hi ha moltes persones que no poden crear imatges mentals al seu cap, una cosa que els científics han definit com a ‘afantasia’. Visualment no poden recordar una persona o objecte, tot i que sàpiguen les seves característiques físiques.

Psicòlegs de La Universitat d’Exeter han ideat un test per poder diagnosticar aquesta problemàtica tot i que és impossible saber si aquesta persona pot o no visualitzar imatges, als pacients que la pateixen.

Aquest test es basa en un qüestionari per poder calcular com d’extensa, o no, és la capacitat de crear fotografies mentals dels seus pacients. Una eina que no només serveix per detectar l’afantasia sinó també el seu contrari, els supervisualitzadors.