Incident a la Barceloneta

Acordonada la platja del Somorrostro de Barcelona per un possible projectil

somorrostro / periodico

La platja del Somorrostro de Barcelona està acordonada per la presència d’un objecte en el fons del mar que podria ser un projectil. Un bussejador el va localitzar diumenge a la tarda i va alertar les autoritats. Segons el bussejador, l’objecte que va albirar a uns 4 o 5 metres de la vora podria ser un projectil de guerra per la seva mida i forma.  

Un vaixell de l’Armada  ha sortit de Cartagena a les 9 hores d’aquest matí i arribarà cap a les 16 hores a la capital catalana, segons han explicat fonts de la Guàrdia Civil. Quan arribi, els especialistes valoraran si és factible realitzar una immersió aquest dilluns a la tarda o bé esperaran a dimarts, en funció de la llum que hi hagi.

Aquesta no és la primera vegada que s’albira un projectil de guerra a la costa catalana. El passat 26 d’agost la Guàrdia Urbana de Barcelona va haver d’obrir un ampli cordó de seguretat arran de la troballa d’un artefacte explosiu de la guerra civil a prop de la vora a la platja de Sant Sebastià.

La bomba va ser descoberta per un agent de la Guàrdia Civil fora de servei i aquella mateixa tarda les autoritats van allunyar l’artefacte a 45 metres de la vora per fer-lo detonar amb seguretat.