FER ARRELS

L'alzina de la Pega i la vall d'Olzinelles

Un bonic camí, apte per a tots els públics, va paral·lel al torrent

amadridejos52640559 arbol onbarcelona encina o alzina de la pega olzinelles fot200305235657

A l’alzina de la Pega, possiblement la més gran i més vella del terme municipal de Sant Celoni, s’hi pot accedir seguint la carretera BV-5112 en direcció a l’ermita de Sant Esteve d’Olzinelles. Amb cotxe són uns 10-15 minuts des del nucli urbà.

‘Quercus ilex’

Nom comú en català: alzina Nom comú en castellà: encina Origen: tota la conca mediterrània, des de la península Ibèrica fins a Turquia, si bé és molt més escassa a l’estAntigüedad: desconeguda. Possiblement uns 300 anys Lloc: Sant Celoni (Vallès Oriental). A un voral de la carretera BV-5112. Al costat de la masia de Can Valls i a 600 metres de l’ermita de Sant Esteve d’Olzinelles.

No obstant, hi ha una alternativa molt més recomanable que consisteix a fer el recorregut a peu per un camí apte per a tots els públics que surt de la masia de Can Draper, on es pot aparcar, i va paral·lel a la riera a través d’una porció ben conservada del parc natural del Montnegre-Corredor. A més de caminar sentint el soroll de l’aigua i el cant dels ocells, la ruta inclou interessants elements patrimonials, com ara antics forns i pous de gel, i un grapat d’arbres de dimensions notables.

La tricentenària alzina de la Pega és gruixuda (3,90 metres de perímetre), però destaca sobretot per la seva alçada (uns 32 metres), sense gairebé parangó a Catalunya. Al seu costat hi ha diversos plàtans i un cedre també enormes, així com verns i més alzines. La ruta completa de la vall d’Olzinelles és circular i dura unes tres hores i mitja (10 km), però no té pujades ressenyables.

Localitzador Google Maps d’arbres singulars Fer Arrels-On Barcelona

Temes:

Fer arrels