Mongeta tendra amb patata. Un plat que al meu món és un trampolí al passat. El recurs més utilitzat per la meva mare per alimentar la família, anys ha. Vull pensar que li passa a molts catalans: l’aroma de la mongeta bullida els sumeix en un dolç estat de nostàlgia; l’olla de la mama borbollejant, les tires de lleguminosa tenyint de verd l’aigua en moviment, la infància concentrada en un plat simple, sa, popular, etern.
Agafa pa i suca
Mongeta, patata i nostàlgia, per Òscar Broc
Uns agafen el Delorean, però la millor manera de viatjar al passat és acceptar el repte de Xavier Pellicer: un restaurant que fa jocs de màgia amb la verdura
¿Qui demana pizzes amb pinyes?
Els entrepans més sorprenents de Barcelona
El més llegit
- Tres històrics deixen el Balcó Gastronòmic del Port Olímpic
- Com l'escalada ajuda Carlos Soria a sortir de l'accident a 7.700m de fa just un any: “Vaig al rocòdrom a les 7.00 h”
- Tres turistes espanyols moren en un tiroteig al centre de l’Afganistan
- ‘Kind of kindness’, la botifarra de Lanthimos
- Catalunya i Madrid s’allunyen de la productivitat de les regions més riques