CITA AMB GUST

Passeig de Gourmets: el passeig de Gràcia més suculent

El festival proposa, des d'aquest dijous, dia 12, i fins al diumenge 22 de març, platerets i menús dels restaurants més emblemàtics de l'avinguda i experiències gastronòmiques

passeig-de-gourmets-2020 foto-de-mahala-nuuk-3

Des d’aquest dijous, dia 12, i fins al diumenge 22, el passeig de Gràcia afegirà a la seva aroma glamurosa la dels plats i menús que s’han preparat amb motiu del festival Passeig de Gourmets. En la tercera edició, els morros fins podran descobrir, fins el diumenge 22, les tendències culinàries que es couen a l’avinguda gràcies a les propostes dels 21 restaurants participants, molts dels quals porten la firma de xefs de la talla de Martín Berasategui, Carme Ruscalleda i Raül Balam, Nandu Jubany, Rodrigo de la Calle i Aurelio Morales. Es pressent l’èxit un any més: en les dues edicions anteriors es van servir més de 20.000 platerets i 4.000 menús degustació.

Aquest any, hi haurà menús degustació a 50 € a 12 restaurants, sopars preparats a quatre mans per cuiners amb estrelles Michelin i una agenda variada d’experiències gastronòmiques. 

Alguns de les creacions que es poden tastar a la Ruta de platerets del festival.

Però l’activitat més popular serà la Ruta de Platerets, que permetrà provar un platet i una cervesa Estrella Damm o cava Juvé & Camps per 7 €. Difícil escollir-ne un entre els 14 restaurants que participen en aquesta iniciativa. Cafè de la Pedrera prepara un còctel de salmó marinat amb esfera de iogurt i La Vinoteca Torres fa un cruixent de tapioca amb gall del Penedès, llagostí i romesco de pistatxo, mentre que The Bistrot, de la botiga de moda Santa Eulalia, prepara cors de carxofa amb vinagreta de Jabugo, formatge manxec i oli trufat, i Solomillo treu un filet Strogonoff amb cruixent d’arròs pilaf.

Hotels de luxe

Als hotels de luxe del passeig i carrers adjacents hi ha molts restaurants que s’han apuntat a aquesta ruta. Sintonia (The Gallery) serveix una bomba ‘suflada’ de cua de bou al vi negre i formatge Tou dels Til·lers; El Bar (Majestic) elabora capipota de cigrons i llagostins; Banker’s Bar (Mandarin Oriental) ofereix escabetx de musclos i bolets; Hall0 (Monument) opta per un brioix d’anguila fumada i llagostí; The One aposta pel crocant de brandada de bacallà amb crema de pebrots del piquillo i maionesa d’olivada; Alma serveix calçots en tempura amb romesco; Almanac presenta la seva col xinesa; l’Hotel Claris ven crema d’api, anisats, pop, rovell i kimchi; l’H10 Casa Mimosa cuina un caneló de melós de vedella amb beixamel trufada, i Café Vienés (Casa Fuster) té un rosbif de magret d’ànec amb bolets de card confitats i glacejats.

Sopars ‘A 4 mans’

En els sopars ‘A 4 mans’, hi haurà parelles amb molt ganxo. Les dues primeres tindran lloc dijous, 12 de març. Una serà a Panot, on el seu xef, Marc Ribas, i Oriol Canillas, el de l’hotel que acull el seu restaurant, Casa Fuster, recuperaran la cuina tradicional catalana. Costarà 132 €. A l’Hotel Claris, Aurelio Morales (xef de La Terraza del Claris i posseïdor d’una estrella Michelin per Cebo, a Madrid) s’ajuntarà amb Miguel Ángel Mayor (Sucede, València, una estrella) per exhibir avantguarda culinària a base de tècnica i creativitat (120 €).

Nandu Jubany i Fina Puigdevall oferiran un sopar a quatre mans a l’Hotel Majestic, dimecres, 18 de març.

Dimarts, 17, Rodrigo de la Calle, flamant fitxatge de l’Almanac per dirigir el restaurant Virens, s’unirà al xef de l’hotel, Sergio Ruiz (110 €). A Oria, cuinaran Martín Berasategui i Txabi Goikoetxea (150 €, més 30 € amb maridatge). I Nandu Jubany i Fina Puigdevall seran dimecres, 18, al Majestic (160 €) amb un menú de cuina catalana tradicional.

Per a qui vulgui posar-se davantal, hi haurà tallers de cuina de tot tipus i condició (de paelles, de galetes, de cuina japonesa, de ‘trompe-l’oeil’, de tapes, de ‘steak tartar’...). I els que tinguin curiositat per veure com funciona una cuina en ple servei, es podran asseure a la taula del xef de l’Hotel Alma. 

Temes:

Gurmet