GURMETITZATS

Ànec a la premsa

Via Veneto fa mig segle que serveix un plat inspirat en les aus de la Tour d'Argent

fcasals35860193 onbarcelona prensa161010170909

fcasals35860193 onbarcelona prensa161010170909

El 19 d’abril del 2017, Via Veneto celebrarà 50 anys com a restaurant imprescindible. Taula predilecta del poder i de les jaquetes a mida, però també dels gurmets descamisats

Josep Monje hi va entrar com a ajudant de cambrer i avui n’és el propietari juntament amb el seu fill –i motor– Pere.

Des de fa mig segle serveixen l’ànec a la premsa, inspirat en les llegendàries aus de la Tour d’Argent.

Davant el client, els Monje trinxen els aneguets (barreja de mulard i collverd), reposats en cambra i cuits al forn pel xef Sergio Humada.

La carcasa pasa por la prensa de plata y el jugo resultante lo mezclan con la grasa que el ánade dejó en la cocción.

La carcassa passa per la premsa de plata i el suc resultant el barregen amb el greix que l’ànec va deixar en la cocció. 

Menjar-se'l és entendre Via Veneto.