Els enòlegs Damià Deàs i Eva Plazas formen part d’una generació estudiosa de les tradicions vinícoles que imperaven a les antigues masies, on era freqüent conservar els vins de xarel·lo en bótes de castanyer. Han sabut adaptar aquest procés a una concepció actual del cava, utilitzant la tecnologia més moderna. Parteixen d’una hectàrea de xarel·lo. Refrigeren el raïm i després el deixen macerar durant tres hores a la premsa per obtenir-ne les aromes. El vi resultant es guarda en acer inoxidable i en bótes noves de castanyer. Després es barreja un 15% del xarel·lo fermentat i criat sis mesos en una bóta amb el xarel·lo que no ha tingut contacte amb la fusta i s’embotella per a la segona fermentació. El resultat és un cava amb personalitat acusada, suma de les virtuts del xarel·lo sobre un fons lleuger d’una fusta que marca estil.
EL CAVA
Els Capricis Xarel·lo Castanyer
Caves Vilarnau. 20 euros

capricis
El més llegit
- Gonzalo Bernardos adverteix del "festival" immobiliari que ve: "L'habitatge de compra es posarà molt car..."
- Cercle blau a Whatsapp de Meta AI: com treure'l del telèfon
- Compro un club mentre jugo en un altre: Messi i Luis Suárez s’afegeixen a l’última moda dels futbolistes
- Plaga d’arnes gegants: invasió a diverses zones de Catalunya i Espanya
- Musk deixa el Govern després d’aplicar polèmiques retallades