Óscar Lasheras treballa a la parada Carns i Degustació The Res al Mercat del Ninot (Mallorca, 133). El xai és un ingredient que resulta molt fàcil de combinar amb qualsevol guarnició i salsa. Aquesta vegada, Lasheras presenta la cuixa de xai amb mostassa. Se'n pot utilitzar qualsevol tipus, però recomana la Dijon per donar-hi un gust intens.
INGREDIENTS
Cuixa de xai
Ensaladilla russa
Mostassa Dijon
Ceba
Vi blanc o conyac
Patates rodones
Oli
PREPARACIÓ
Descongeleu l'ensaladilla russa i reserveu-la. Talleu la ceba a daus juntament amb les patates. Per preparar la cuixa del xai, demaneu al carnisser que li tregui l'os del maluc. Ompliu la cuixa, amb ajuda d'un estri de cuina, amb alls tendres. Unteu la peça amb mostassa de Dijon. En una safata de forn, col·loqueu-hi la cuixa juntament amb la ceba, les patates i un got de conyac o vi blanc. Tireu-hi oli per aconseguir una mica de salsa. Fornegeu-lo 45 minuts a 200 graus. Mentre es fa, aboqueu la bossa d'ensaladilla russa en una paella i salteu-la amb encenalls de pernil, pinyons, panses i prunes.
PRESENTACIÓ
Col·loqueu la cuixa en un plat i acompanyeu-la amb el saltat d'ensaladilla russa.