Jesús Pérez és el propietari de la parada Peix Fresc Jesús i Leonor, al mercat de les Tres Torres (Vergós, 2). Per fer aquest plat es va inspirar en dues receptes: el llenguado amb salsa d'ametlles i el lluç amb pernil. Recomana comprar llenguados grans perquè els filets tinguin més carn.
INGREDIENTS (2 persones)
2 llenguados
1 ceba
200 grams d'espatlla ibèrica
Nata líquida per cuinar
Oli
Mantega
PREPARACIÓ
Talleu la ceba i la paleta ibèrica en trossos petits. Ajunteu els dos ingredients amb una mica d'oli d'oliva i passeu-los per una trituradora. En una cassola, escalfeu la barreja, que ha de ser espessa. Quan estigui daurada, afegiu-hi dues ampolletes de nata líquida, removeu-ho i mantingueu-ho a foc lent fins que arrenqui el bull. Al mateix temps, unteu una safata de forn amb mantega i fiqueu-hi els filets del llenguado al damunt. Escalfeu-ho al forn durant 10 minuts a 180 graus. Afegiu-hi la crema de pernil per sobre i espereu un parell de minuts. Retireu-ho del forn i ja estarà a punt per servir.
PRESENTACIÓ
Se serveix sense acompanyament. Amb una mica de pa per sucar a la salsa. S'hi poden afegir espècies. Aquest plat es pot preparar amb peixos més econòmics com ara lluç o bruixa.