Els peus de porc tenen molta gelatina i també un alt contingut en vitamina B1. Es poden preparar tant a la brasa com en salsa. Sonia Sanjuan, que treballa a la Carnisseria Arrom, al mercat de Sants (Sant Jordi, 6), hi afegeix cargols en la seva recepta. A la foto, posa amb els ingredients principals.
INGREDIENTS)
Peus de porc cuits
1 quilo de cargols
2 cebes
Ametlles
Avellanes
Alls
Julivert
Conyac
1 tomàquet
Oli
Nou moscada
PREPARACIÓ
Tritureu la ceba amb un robot i sofregiu-la en una paella. Tritureu també les ametlles, les avellanes, l'all, el julivert i el tomàquet. Afegiu-ho tot a la paella amb mig got de conyac. Aboqueu-hi un litre d'aigua i quan arrenqui a bullir, afegiu-hi una mica de nou moscada. Incorporeu-hi els peus de porc i rectifiqueu-ho de sal. Després afegiu-hi els cargols prèviament bullits. Deixeu-ho coure 15 o 20 minuts fins que els peus quedin gelatinosos.
PRESENTACIÓ
Serviu els peus de porc en un plat amb la salsa. Si es desitja, es pot afegir a la paella patates parisenques (petites) uns cinc minuts abans d'apagar el foc perquè agafin més gust.