El congrés Sant Sebastià Gastronomika ja compta els dies que falten perquè comenci una nova edició. Quatre jornades, entre el 4 i el 7 d'octubre, en què destacaran les cuines de Singapur i Hong Kong, destins convidats a la trobada que tindrà lloc al Kursaal. Una dotzena de xefs de les dues ciutats (destaquen André Chiang -André-, Ryan Clift -The Tippling Club- i LG Han -Labyrinth-) compartiran el seu estimulant treball, en què hi ha molta cuina orgànica, d'influències nòrdiques, graella, fusió, cromàtica, espècies i street food.
Hi haurà altres aportacions internacionals: parlaran de les seves respectives cuines el rus Vladimir Mukhin, de White Rabbit (Moscou), i el portuguès José Avillez, de Belcanto (Lisboa). Els seus restaurants figuren entre els 50 millors del món. Però com sempre, la quota de xefs espanyols serà un altre gran atractiu: hi haurà, entre altres, Juan Mari Arzak, Andoni Luis Aduriz, Martín Berasategui, Pedro Subijana, Eneko Atxa, Joan Roca, Carme Ruscalleda, Paco Pérez, Albert Adrià, Dani García, Ángel León i Jordi Cruz.
UN TAST PER A 1.200 PERSONES / Dos actes s'emportaran l'atenció mediàtica per la seva singularitat: set cuiners bascos de referència (Gorka Txapartegi, Ruben Trincado, Dani López, Enrique Fleischmann, Iñigo Lavado, Xabier Díez i Pablo Loureiro) cuinaran a 14 mans. I els congressistes disfrutaran d'un tast de rècord: fins a 1.200 podran degustar des de most fins a una ampolla de 200 anys guiats per Josep Roca, sommelier d'El Celler de Can Roca.
El programa es completarà amb tallers de cuina a càrrec de cracs com Elena Arzak, Pedro Subijana, Andoni Luis Aduriz, Oriol Castro, Eduard Xatruch, Paco Morales, José Avillez i Estanis Carenzo; l'homenatge al centre universitari Basque Culinary Center, que aquest any ha llicenciat la seva primera promoció, i l'entrega del premi internacional Gueridón d'Or al cap de sala del restaurant Santceloni de Madrid, Abel Valverde.