UNA ESTRELLA MICHELIN

Villa Retiro acosta Xerta a Barcelona

El xef Fran López serveix un menú degustació amb els seus plats de territori

El xef Fran López i el sommelier Javier Campo, dimecres a Barcelona.

El xef Fran López i el sommelier Javier Campo, dimecres a Barcelona. / FERRAN NADEU

Villa Retiro és a la frontera sud de Catalunya. Però la seva cuina no és de frontera, sinó de territori i de temporada, amb tècniques modernes. De mar, de muntanya. De Xerta i els seus voltants, a mitja hora en cotxe del Mediterrani, amb la mirada fixada al delta de l'Ebre i les vinyes de la Terra Alta (tenen vins propis, Pagos de Híbera). Dimecres, el xef, Fran López; el sommelier, Javier Campo, i el seu equip, es van acostar a Barcelona per exhibir el seu talent, que ha merescut el reconeixement d'una estrella Michelin des del 2009.

El menú que va servir a un reduït grup de gastrònoms i periodistes reflecteix la seva filosofia: ostres, angules amb salsa de tòfona i rovell d'ou d'ànec al vapor, arròs untuós d'ànec amb moll de vedella i fum de romaní, polla d'aigua del Delta amb nyoquis de patata, múrgoles i perdigons de quinoa amb plata...

LA CASA DE L'INDIÀ / El restaurant està ubicat a l'hotel Villa Retiro, un establiment de cinc estrelles i nou habitacions que ocupa una casa colonial d'estil modernista d'interès arquitectònic que es va construir el 1860 i que va ser coneguda com la Casa de l'Indià o la Casa del Milionari, ja que va ser aixecada per Jaume Martí, que va fer fortuna a l'Argentina.

Temes:

Gastronomia