MENJAR I BEURE

Diàleg entre gastronomia i Barroc a Manresa

La ciutat és l’escenari durant el cap de setmana d’unes jornades gastronòmiques sobre el Camí Ignasià molt especials

Diàleg entre gastronomia i Barroc a Manresa

OSCAR BAYONA

Manresa acull aquest cap de setmana una nova edició de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià, un esdeveniment que posa al centre la gastronomia, els productes i els productors de la comarca del Bages i dels territoris per on transcorre.

Manresa és el punt final del Camí Ignasià, un itinerari que comença a la ciutat natal d’Ignasi de Loiola, a Azpeitia, i segueix el pelegrinatge que va fer l’any 1522 fins a arribar a la capital del Bages.

Les jornades tindran lloc dissabte i diumenge al claustre de l’antic Col·legi Sant Ignaci, que comença a acollir activitat després de les obres de reforma de l’edifici i la inauguració del Museu del Barroc de Catalunya.

Dissabte, la programació s’obrirà amb un showcooking conduït per Iolanda Bustos sobre les virtuts gastronòmiques de les herbes que es troben als marges i als camins, plantes plenes de sabor i, en ocasions, amb propietats medicinals que antigament havien format part de la dieta de caminants i pelegrins.

A continuació es farà un tast de vins de la denominació d’origen Pla de Bages i de formatges de la comarca guiat per la sommelier Anna Castillo.

Aprofitant la recent inaguración del Museu del Barroc de Catalunya s’ha buscat connectar aquest corrent artístic i el nou equipament que l’exhibeix amb la gastronomia del camí que el cavaller Ignasi de Loiola va recórrer al seu dia.

7s Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià /

MANRESA 2022

Una de les activitats que es duran a terme serà el showcooking del mestre pastisser Christian Escribà, diumenge al migdia. Fent una picada d’ullet al nou museu, el cuiner reinterpretarà l’art barroc a través d’una demostració en la qual reversionarà les postres clàssiques de mel i mató, que es podran tastar. També hi destaca, en aquest cas dissabte, la demostració de cuina en directe i tast de la xef Martina Puigvert Puigdevall, del restaurant Les Cols (Olot), que compta amb dues estrelles Michelin, una estrella verda i el premi Young Chef Award 2024.

L’aula d’activitats d’aquest any també inclou una proposta que farà maridar la pintura barroca, la gastronomia i el vi, amb tres vins i degustacions relacionades amb tres peces exposades al Museu del Barroc, de la mà del xef Jordi Llobet i de la sommelier Anna Castillo.