El que està de moda

Aquest és el kebab més buscat de Barcelona

¿Cues per demanar aquesta ‘delikatessen’ del ‘fast food’? Sí. Almenys a Mustafa’s Gemuse Kebap, que agafa el nom del famós kebab berlinès. A Barcelona ja hi ha tres els locals amb el mateix cartell

«El Mustafa’s Gemuse Kebap és el nou ‘pollofre’ de Barcelona», deia una usuària de Twitter. De raó no n’hi falta: des que va aterrar a la ciutat, són pocs els dies en què no es formen cues per tastar els seus kebabs, doners i durums.

Segur que el nom Mustafa’s Gemüse Kebap li sona a qualsevol que hagi visitat Berlín. Sí, és el quiosc que apareix en totes les guies com a ‘must’ gastronòmic perquè, segons diuen, és a la capital alemanya on es va donar a conèixer a Europa aquesta qüestionada ‘delikatessen’, i és just allà on es pot menjar un dels millors de Berlín (o almenys és dels més famosos).

Va ser fa poc més d’un any quan obria a Hostafrancs, en el número 15 del carrer Creu Coberta, un local que agafava el seu nom i que importava la recepta a Barcelona. Cues, cues i cues des que va obrir. L’èxit es va reproduir en un altre local amb el mateix nom a Nou de la Rambla (3-5) i ara en un altre a prop de plaça Universitat, en el 102 de la ronda de Sant Antoni.

¿Què atrau centenars de persones a peregrinar fins a aquests petits locals, amb cartelleria de neó, decoració mínima i sense gairebé lloc on asseure’s? L’esperança de trobar-se amb una joia similar als kebabs berlinesos, lluny d’aquest típic ‘fast food’ abans de sortir de festa. Segons les seves noves masses de fans, compleix el que promet. I, a més, el reclam dels seus ‘side dish’: unes patates –no congelades– que se serveixen a rodanxes i fetes al forn i l’opció de demanar un acompanyament de verdures a la brasa.