bars galeria

Acaba la nit fet un quadro

Si quan et parlen de setè art penses en l'art de beure, aquests locals són per a tu: a les taules hi serveixen còctels, però les parets mostren quadros, pintura i fotografia

zentauroepp50348946 onbarcelona bar 33 45 instagram191022112933

¿Els teus amics sempre es queixen que quan beus acabes fet un quadro? Doncs aquí hauràs de donar les gràcies si et castiguen mirant a la paret. Són els bars galeria, els murals dels quals estan revestits de quadros, pintures i fotografies. Barcelona està plena d’aquests locals, esperant despertar l’interès artístic dels seus ciutadans barrejant-ho amb un bon còctel o unes cerveses. 

Començant pel nord de la ciutat, al parc del Clot hi ha La Revolta (Escultors Claperós, 8), un bar restaurant petit on sopar, anar de tapes o fer una copa. Les cadires i taules de fusta de colors es combinen a la perfecció amb les exposicions que pengen emmarcades de les parets, fent que aquest bar de murs blancs i terres grisos sigui una explosió de color que ni Agatha Ruiz de la Prada. Recomanació: reservar perquè s’omple. 

Baixant cap a Tetuan, ens trobem el LaBar (Consell de Cent, 442), el primer ‘laundry bar’ (bugaderia amb servei de bar per amenitzar l’espera) de Catalunya. A més de rentadores i cerveses, a les parets del local pengen alguns quadros i fotografies a la venda d’artistes locals, per promoure el talent barceloní. Per als que es queixaven que la bugaderia és avorrida. 

A uns quants carrers hi ha l’Arte Bar (Roger de Flor, 135). Malgrat el seu nom, no és un bar a l’ús. És a dir, no trobaràs una barra on demanar copes, sinó una taula allargada que fa de protagonista de l’espai, en què, de banda a banda, es posen amb les seves teles grups d’aprenents en l’art de l’oli que, guiats per un pintor professional, els ensenya a fer anar un pinzell i crear un estil propi. Això de bar és perquè en aquest estudi de pintura ofereixen als aspirants a Van Gogh una copeta de vi, per veure si se’ls apareix Dionís i els inspira. 

A prop d’Universitat hi ha el Cosmo Café (Enric Granados, 3), l’epicentre del ja passadíssim hipsterisme. Malgrat que avui dia ningú es defineix com a hípster i que aquesta galeria cafè encarna tots els seus principis (art modern, alvocat, menjar km. 0 i música alternativa), continua rebent hordes de visitants gràcies a la seva privilegiada ubicació, en un dels carrers per als vianants més bonics de Barcelona. Ideal per fer una cervesa India Pale Ale o uns còctels mentre contemples pintures i dibuixos.

Col·lecció d’il·lustracions

Col·lecció d’il·lustracionsBaixant a Urgell trobaràs el Bacanal Café Barcelona (Sepúlveda, 164), un bar ‘heterofriendly’ amb una impressionant col·lecció fixa d’il·lustracions i altres exposicions temporals que canvien cada dos mesos. Tenen cuina ‘non-stop’ fins a gairebé mitjanit i una carta de còctels, el més famós, batejat com el dolent favorit de tots: el Joker, l’última pel·lícula del qual ho està petant a la cartellera.

LO+

T’ompliràs l’Instagram amb tots els artistes emergents que descobriràs. 

LO-

És difícil contemplar plenament l’art en un bar, amb el soroll i l’alcohol.

No gaire lluny, a dues passes de l’Hospital Clínic, arribaràs a l’Akashi Gallery (Rosselló, 197), amb «tapes nipones, begudes casolanes, tatamis, jardí interior i galeria fotogràfica». Un espai que rescata la filosofia zen japonesa i on premien el relax i la tranquil·litat, i així prendre unes copes fora de l’ambient més frenètic sota la Gran Via. 

Al carrer més famós del Raval hi ha el 33/45 (Joaquim Costa, 4), el bar galeria per excel·lència. Obert fins a les dues de la matinada, les seves exposicions temporals són ja molt conegudes: des d’artistes locals fins a internacionals, però sempre amb algun d’aquests ingredients, joves, moderns i/o experimentals. 

Artistes emergents

Artistes emergentsSi prefereixes moure’t per la zona litoral, a Ciutat Vella, tocant al Moll de la Fusta, tenim el Tucco Real Food (Consolat de Mar, 23), un restaurant italià amb exposicions d’artistes emergents, i La Dorotea (Baixada de Sant Miquel, 4), galeria d’art i celler una mica envaïda pels turistes (la qual cosa explica els seus espectacles de flamenc i les nits de comèdia en anglès).

Finalment, a Paral·lel hi ha el bar gai La Federica (Salvà, 3), les exposicions d’art del qual solen estar relacionades amb el gènere i la superació de les barreres de l’heterosexualitat. A més d’art, aquest freqüentat bar ofereix visionaments dels xous gais més exitosos: RuPaul’s Drag Race i Eurovisió. 

 

Temes:

Bars