Fer arrels

L'alzina dels jardins de Can Sentmenat

El recinte manté una porció ben conservada de bosc de Collserola

zentauroepp48409611 arbol190606181720

L’antic palau dels Marquesos de Sentmenat, construït al segle XVIII, va ser adquirit per l’Ajuntament de Barcelona el 1992 i actualment és la seu de l’escola universitària de disseny Eina. L’edifici senyorial destaca per les línies rectilínies i pels marcs que envolten les finestres, entre altres aspectes arquitectònics, però personalment el que més em crida l’atenció és la vegetació que l’envolta: per la part del davant, mirant a la ronda de Dalt, hi ha un jardí d’estil francès ben bufó, amb llac inclòs, i per la posterior, una porció poc alterada de bosc de Collserola.

Allà, al costat d’un edifici auxiliar, i ocupant un lloc discret, creix l’alzina més gran de Barcelona pel que fa al gruix del tronc (2,92 metres a l’altura del pit) i possiblement la més alta. El seu estat és raonablement bo malgrat tenir més de 140 anys.

Localitzador Google Maps d’arbres singulars Fer arrels-On Barcelona

Quercus ilex

Nom en català: alzina Nom en castellà: encina Origen: Conca mediterrània  Antiguitat: 1876 Lloc: Barcelona Carrer de Can Carelleu, 14, al costat de la ronda de Dalt (Sarrià-Sant Gervasi)

Temes:

Fer arrels