EN FAMÍLIA

Titelles d'aniversari

El Festival de Marionetes de Barcelona celebra el seu desè aniversari al Poble Espanyol amb 60 funcions durant tot el cap de setmana

zentauroepp47310140 nens190313132224 / ariadna creus

El 2009 James Cameron estrenava 'Avatar', Lady Gaga triomfava amb 'Just dance' i se celebrava la primera edició del Festival de Titelles de Barcelona. El certamen compleix 10 edicions a contracorrent –queden poques propostes d’aquest calibre dedicades als titelles– però totalment consolidat, potser perquè és una de les poques oportunitats de submergir-se de cop i en dos dies en el gran univers dels titelles haguts i per haver: de guant, de txeca, de fil o encunyades en ombres xineses.

Festival de Titelles de Barcelona

Poble Espanyol (Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia,13) Horari: Dissabte, 16, i diumenge, 17, d’11.00 a 18.00 horesPreu: 7 € (nens a partir de 4 anys) i 12 € (adults)

L’edició d’aquest any oferirà un total de13 espectacles amb 60 funcionsque s’aniran succeint en nou espais diferents, la majoria a l’aire lliure. L’oferta inclourà una gran estrena, el xou itinerant 'El meu amic Brutus', creada per la companyia Príncep Totilau i protagonitzada per un os de tres metres d’altura. Repetirà 'Cal Titelle', la instal·lació interactiva de Galiot Teatre que desafiarà els participants a crear les seves pròpies històries manipulant 140 titelles de diferents formes, i també hi haurà les propostes per a nens de 0 a 3 anys que el festival va provar l’any passat. En aquesta ocasió, 'Poesia a la Masia', de Pamipipa, i 'Animalets', de Ruskus Patruskus.

Companyies internacionals

La festa compta, a més, amb quatre companyies internacionals: Canapé de Polenta (Argentina), amb 'Amores en Quenquen'; La Perla Teatro (Xile), amb 'Chilecuenta: relatos mágicos del sur del mundo’; Lis Ben Ci Venni (Itàlia), amb 'Storie di Pulcinella', i Penélope y Aquiles (Xile), amb 'Todo sobre Penélope'.

No hi podien faltar companyies de casa i de llarga tradició, com la Vergés, que porta 'La caputxeta i el follet', i els Pengim Penjam, amb 'El llop captaire dels tres porquets i la caputxeta'. També hi participen La Sola Cia, amb 'CircUland'; la Micro Troupe, amb 'Trobairitz'; Planeta Trampolí, amb 'Back 2 classics (work in progress)', i Tirabec, amb 'La nena dels pardals'.

Temes:

En família