EN FAMÍLIA

Dones per a la història

7 museus de Barcelona organitzen fins al 30 de març contacontes il·lustrats en directe sobre figures femenines de referència. El primer, aquest dissabte al Picasso

zentauroepp46924447 nens190212123849

El que no es veu no existeix. Cada dissabte fins al del 30 de març, set museus de Barcelona intentaran donar visibilitat a dues dones rellevants per a la seva disciplina a través de ‘Petites històries, grans dones’, una activitat pensada per a nens i nenes a partir de 5 anys. Obre foc el Museu Picasso (accés per la plaça de Sabartés, 1) dissabte, dia 16, a les 17.00 hores, amb una sessió dedicada a la pintora de Santander María Blanchard i a la model Fernande Olivier.

El programa seguirà els sis dissabtes següents. El 23 de febrer, amb Ana Mir i Mercedes Azúa com a protagonistes al Museu del Disseny. El 2 de març, al Museu d’Arqueologia de Catalunya, es recordaràGloria Trias i Aurora Martín; el 9, al MNAC, a Anna Alcubierre i Mari Chordà. El 16, al Museu Marítim, Irene Bescós i Cristina Caparrós. El 23, a la Fundació Miró, a Lina Bo Bardi i Martina Milà. I el 30, al Museu de Ciències Naturals, a Hipàtia i Montserrat Colell.

Dues escriptores, Victoria Bermejo i Anna Manso, han escrit els relats especialment per a l’ocasió. Arquitectes, estibadores o matemàtiques de referència com Hipàtia són exemples de llibertat. En les cites (gratuïtes, a les 17.00 hores), Ïo Valls explicarà les seves històries en forma de conte i la il·lustradora Àfrica Fanlo els anirà posant cara en directe.

El dia internacional de les dones

El cicle es va celebrar l’any passat entorn del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Es va dir 'Contes als museus per a nenes rebels’, una picada d’ullet a 'Contes de bona nit per a nenes rebels’, l’exitós llibred’Elena Favilli i Francesca Cavallo que recopila biografies de dones adaptades per al públic infantil amb il·lustracions que relacionen la història amb una cara.

Temes:

En família