A la marisqueria Penalva da Graça hi ha menys moviment de l’habitual. És divendres a la nit i, malgrat que els serveis de sopar solen ser més agitats que els menjars, els cambrers semblen poc enfeinats. Es mouen d’un costat a l’altre del local en un recorregut que sembla coreografiat: prenen nota als clients, es dirigeixen a l’entrada del local, on estan exposats als dos costats de la porta els principals productes de la casa, i, tot seguit, els porten fins al passaplats a l’altre costat de la sala. Pocs minuts després, els tornen a la taula perfectament cuinats.
Crònica des de Lisboa
Les tavernes portugueses lluiten per sobreviure
Els tradicionals restaurants de menjar típic portuguès, famosos per la seva qualitat i el seu baix preu, se les enginyen per continuar sent rendibles malgrat l’augment dels costos

El més llegit
- La fiscalia investiga una vintena de casos d’abús econòmic d’avis
- Teresa Garcia-Milà, primera dona que assumeix la presidència del Cercle
- Dues netes aprofitades: les acusen de robar 85.000 euros a la seva àvia
- La productivitat per hora treballada puja però els salaris reals baixen
- Pardo de Vera va cedir contractes de 6,8 milions a una firma a petició de Koldo