ESPECIAL RESUM DE L’ANY

L’any del io-io, amunt i avall

  • Ja s’acaba aquest any de mareig: ara baixen els contagis. Ara pugen. Previsions econòmiques amunt. Previsions avall. Obrim. Tanquem.

  • Les malalties mentals ja són una pandèmia invisible: el virus no ens va fer millors, però potser acaba ensenyant-nos a cuidar-nos millor

I la nena no deixa de jugar. Amunt, avall. Amunt, avall. Pugen les xifres d’infectats, contenim l’alè. Baixen i respirem de nou. Això s’acaba, pensem. Però la nena segueix amb el io-io a la mà i el nostre ànim acompanya el seu moviment. Cada vegada més cansats. Cada vegada més estranyats d’aquella vida que relegava la possibilitat d’una pandèmia mundial a la ficció. Però la vacuna funciona. I aquest any ha estat marcat pel seu calendari particular. ¡Ja comencen els majors de 80 anys! S’obre la quota als de 70. Ara els de 60... ¿I a tu quan et toca? ¿Molta cua? ¿I què tal la reacció?... Així, hem arribat als nens i la tercera dosi i el certificat covid. Aquest passaport que serveix per obrir les petites fronteres d’una normalitat que no ho és.