TEMPS PER VIURE I PER TREBALLAR

Desconnexió digital: moltes lleis, però poc compliment

  • Espanya compta amb una de les normatives laborals més avançades del món en matèria de respecte del descans dels treballadors, però poques empreses compten amb protocols per aplicar la legislació. 

  • Els experts assenyalen que hi ha poca ‘cultura de la desconnexió’ i els comandaments intermedis de les companyies continuen fent encàrrecs als treballadors a deshores. Teletreballar no significa treballar més hores, adverteixen

teletrabajo

Abans, la sirena de la fàbrica marcava clarament els límits de la jornada laboral de la part més gran de la població activa. L’altra part es regia per les campanes del campanar. En aquells temps, plegar significava plegar i era impossible emportar-se la feina a casa. La revolució digital va ser rebuda amb els braços oberts, entre altres motius, per la llibertat física i d’horaris que brindava per treballar. La rigidesa té mala premsa, però el revers de la mobilitat que oferien el 3G i el senyal WIFI, en termes laborals, té forma de Whatsapp del cap en ple sopar i torre d’emails esperant resposta a l’hora d’entrar al llit. Si estem permanentment connectats, estem sempre disponibles.

Temes:

Teletreball