¿No escoltar amenaça a la democràcia?

Els dards enverinats i la sordesa mental es propaguen per la política i la societat. Des de diversos àmbits es fan esforços titànics per fomentar la cultura del diàleg

Les minories no se senten escoltades, ni les dones, ni les persones grans, ni els fills, ni els pares, ni els immigrants, ni els científics... ¿En quin moment deixem d’escoltar? La política està greument malalta a causa de tantes paraules utilitzades com dards enverinats i la sordesa mental amenaça d’estendre’s a totes les capes de la societat. La democràcia experimenta una crisi de comunicació i des de diversos àmbits es fan esforços titànics per fomentar la cultura del diàleg.

zentauroepp55719206 mas periodico imatge de l obra de john baldessari beethoven 201106141448 / Davide Camesasca

«Vivim en un món cada vegada més polaritzat, on la gent ha perdut l’habilitat  de veure el punt de vista de l’altre. Espero que en aquestes eleccions, Nova Zelanda hagi demostrat que nosaltres no som així, que com a nació podem escoltar i debatre. Al cap i a la fi, som massa petits per perdre de vista la perspectiva dels altres. Les eleccions no són l’escenari ideal per unir les persones, però tampoc tenim per què destrossar-nos els uns als altres».