NOBLE 'MILLENNIAL'

Sofía Palazuelo: la 'it duquessa'

La jove, que es casarà a l'octubre amb Fernando Fitz-James Stuart, el futur cap de la Casa d'Alba, no vol ser una aristòcrata gerro

zentauroepp43048923 seville spain april 30 sofia palazuelo attends 2017 apri180427131933 / Europa Press

Experta en comunicació i màrqueting i vinculada al món de l'art. Amb Sofía Palazuelo, el títol nobiliari amb més pes d'Espanya entra de ple en la generació millennial. Tret que Carlos Fitz-James Stuart, divorciat actualment, presenti una parella formal, serà ella la cridada a recollir el testimoni de Cayetana de Alba en el futur més pròxim, després del seu enllaç el proper 6 d'octubre amb Fernando, actual duc de Huéscar. Integrant de la jet set madrilenya i membre d'una família adinerada vinculada als negocis immobiliaris i l'art, la jove mostra un caràcter discret i un perfil baix, molt allunyat de l'enrenou flamenc i les excentricitats bohèmies de la desapareguda duquessa.

Sofía Palazuelo té 26 anys i és la petita dels tres fills de la parella formada per l'empresari Fernando Palazuelo i l'experta en art Sofía Barroso, separats des de fa temps. Va passar gran part de la seva infantesa a Mallorca, on els seus pares es van instal·lar a començaments dels 90. En l'arbre familiar destaca l'artista Pablo Palazuelo, un important mecenes de l'illa, i la dissenyadora Teresa Palazuelo, tieta paterna i dissenyadora nupcial, per la qual cosa té moltes paperetes de ser l'elegida per al seu vestit de núvia.

Art i negoci immobiliari

La família va destacar a Mallorca per la passió artística de la mare, relacionada amb el Museu Espanyol d'Art Contemporani de la Fundació Juan March a Palma i amb ARCO. El pare es va decantar pel negoci immobiliari amb la compra d'edificis històrics que revenia després de rehabilitar-los. Un negoci que li va causar algun maldecap judicial en ser acusat de moving per diversos llogaters.

Ha cursat part dels seus estudis de màrqueting als EUA i treballa com a organitzadora d'esdeveniments

Quan el matrimoni es va separar, Fernando Palazuelo va marxar a Lima, on va seguir el camí immobiliari i va formar una nova família. Sofía Barroso es va instal·lar amb els seus tres fills a Madrid, on no van abandonar les escoles més exclusives, en una de les quals coincidiria amb el seu futur marit. Amb els anys, la benjamina va decidir encaminar els seus passos al màrqueting i la comunicació, i va cursar part dels seus estudis als Estats Units. La seva formació i contactes li van obrir les portes de la consultora de comunicació Llorente & Cuencaa Perú, encara que també ha passat per departaments de comunicació de prestigioses firmes de moda als Estats Units. Finalment va decidir embarcar-se a Around Art, l'aventura empresarial de la seva mare, especialitzada en exclusius viatges per mostrar a clients acabalats les col·leccions d'art més importants d'Espanya i Portugal. Ella és responsable d'esdeveniments.

Estil sobri

En els cinc anys que sumen de relació, les revistes s'han dedicat no tant a la seva carrera professional com a glossar el seu estil, actual i sobri, i han arribat fins i tot a qualificar-la com la nova it girl de la jet set després de les seves aparicions en cites familiars. S'atreveix fins i tot amb el vestit de flamenca per passejar per la Fira de Sevilla, ciutat que apassiona el duc de Huéscar i on també va néixer la seva mare, Matilde Solís. El jove ha heretat de la seva àvia la passió per Sevilla. «Ell, que és tan sevillà com jo i que serà cap d'aquesta casa un dia, sabrà cuidar-lo com ningú», va justificar Cayetana sobre la cessió del Palacio de Dueñas en  l'herència.

Els qui la coneixen la consideren perspicaç, simpàtica i natural, i insisteixen en la seva discreció. També que no aspira a ser una dona gerro, per la qual cosa pretén mantenir la seva activitat laboral encara que ascendeixi en l'escala nobiliària.