Els fiscals del TS veuen indicis de terrorisme per imputar Puigdemont

La junta rebutja l’informe del fiscal Redondo que proposava instar el jutge García Castellón a ampliar les indagacions sobre Tsunami. El Govern minimitza la decisió d’un "òrgan consultiu".

Archivo - Arxivo - L’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont en una imatge d’arxiu / David Zorrakino - Europa Press (Europa Press)

La Junta de Fiscals de la Sala Penal del Tribunal Suprem va rebutjar l’informe del fiscal Álvaro Redondo que proposava a la Sala Segona instar el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón a continuar investigant Tsunami Democràtic, al considerar que els indicis perquè l’alt tribunal imputi l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont estaven massa oberts. En contra d’aquest criteri es van mostrar 12 fiscals, que enfront de tres aprecien que en les actuacions hi ha indicis suficients de terrorisme –en la mateixa línia que el que ha argumentat el magistrat de l’Audiència Nacional–, i 11 enfront de quatre, que també estan perquè la Sala Segona imputi Puigdemont i el diputat del Parlament Ruben Wagensberg, van informar fonts fiscals a aquest diari.