Puigdemont a Felipe González: «Hi ha polítics que, quan parlen, fan pujar el preu de la calç viva»

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha assegurat aquest dijous que hi ha «polítics que, quan parlen, fan pujar el preu del pa, i d’altres fan pujar el preu de la calç viva». «De moment, sembla que hi ha hagut un repunt en l’interès espanyol per l’òxid de calci», ha afirmat en un missatge a X (abans Twitter), un dia després que l’expresident del Govern central Felipe González expressés ahir el seu rebuig de l’amnistia als líders independentistes i cridés a no deixar-se «fer xantatge per ningú i molt menys per minories en via d’extinció».

Les paraules de González, pronunciades ahir en la presentació del llibre ‘La rosa y las espinas’, d’Alfonso Guerra, també han suscitat les crítiques del secretari general de JxCat, Jordi Turull, i la presidenta del partit, Laura Borràs.

«Es veu que han augmentat les reserves de calç viva», va afirmar ahir Turull en un missatge a X en resposta a González, mentre que Borràs li va retreure que reconegués «sense vergonya» el seu esforç per «exterminar» l’independentisme: «Si per Espanya cal sacrificar la democràcia, ho fan i punt», va indicar la presidenta de Junts.

«Espanya no és una nació, és una narració»

En un altre missatge a X, Puigdemont ha ironitzat amb les informacions publicades sobre les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez: «Cada dia m’assabento del que estic negociant i de que penso, i descobreixo moltes coses que desconeixia».

«Veient els esforços pel control del relat, es confirma la impressió que Espanya no és una nació, sinó una narració», ha assenyalat l’expresident.