Des de Nova York

Sánchez aplana el terreny per a l’amnistia: «Seré coherent amb el que s’ha fet, estic dient molt»

El president del Govern en funcions va comparèixer davant els mitjans de comunicació des de Nova York, on està assistint a l’Assemblea General de les Nacions Unides

La Moncloa es mobilitza per demanar a Puigdemont gestos que facilitin l’amnistia

RICARDO RUBIO

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va llançar un missatge molt clar als líders independentistes que continuen reclamant la via unilateral per donar-li el seu suport en una futura investidura: «¿Quanta gent a Catalunya recolza la unilateralitat? Està mesurat, és públic, ho veiem al CEO català. Entre un 10 o 11%. Crec que per apel·lar a una majoria a girar full el que hem de fer és mirar aquest 90%». Això sí, en preguntes reiterades sobre l’amnistia (després que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, digués que ja estava tancada) va reconèixer: «Seré coherent amb el que s’ha fet. I ja estic dient molt».

Sánchez va comparèixer davant els mitjans de comunicació des de Nova York, on està assistint a l’Assemblea General de les Nacions Unides, per insistir que encara no ha arribat el seu moment i que serà quan fracassi la investidura d’Alberto Núñez Feijóo i el Rei li faci a ell l’encàrrec, quan explicarà el seu projecte de govern per als pròxims quatre anys.